Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es

Espanya suma 2 ors i 2 plates en l’última jornada dels campionats i marxarà de Banyoles amb un total de 9 medalles.


PIRAGÜISME • 26.09.2010
Banyoles ha viscut una vibrant última jornada dels campionats del món de piragüisme en marató. De les 6 embarcacions estatals que han pres la sortida avui diumenge, quatre han aconseguit pujar el podi.

El palista local, Albert Corominas, esperonat pel públic que l’ha animat sense parar durant tota la regata, ha estat finalment plata formant junt amb el palentí Jorge Alonso. Una plata molt disputada, en la millor i més emocionant regata de tots els campionats on fins a cinc K2 han entrat junts a l’últim porteig. L’esprint final ha estat ajustadíssim i se l’han endut Bouzan i Fiuza, que han fet valer la seva supremacia durant tota la competició i l’experiència del gallec Fiuza, campió l’any passat a Crestuma. Tercers han estat els txecs Adam i Odvarko.

Corominas es mostrava exultant en baixar de la piragua “Vull agrair a tot el públic la seva entrega i suport durant tota la prova. Els seus crits es sentien des de l’altra banda de l’estany”. Tal i com ha apuntat el banyolí, la prova ha estat marcada pel vent, que ha bufat amb força durant els primers quilòmetres “on s’ha notat més ha estat a la zona del camp de futbol i això provocava desequilibris i agarrotament de braços. Però quan aconsegueixes una medalla, tot això ja no importa”.

El públic s’ha entregat per complet a la última prova dels campionats. Nombroses senyeres i aplaudiments ensordidors han animat els palistes en els set porteigs que han hagut de realitzar. Els espectadors han viscut amb la incògnita de les medalles, que no s’han resolt fins els instants finals de les més de dues hores de regata.

Els canoistes espanyols han bordat la carrera, distanciant-se de tots els seus perseguidors des de bon principi de la cursa. En un magnífic treball d’equip han aconseguit treure més d’un minut a la medalla de bronze, els hongaresos Györe i Kövér. En la última volta, gràcies a un porteig impecable, el C2 format per Graña i Ferro ha tret uns metres crucials a la parella Romero-Ribadomar, distància que s’ha mostrat insalvable en els mil metres finals.

L’actuació de les representants espanyoles ha estat la més discreta de la jornada, amb una onzena i una dotzena posició en la general. El K-2 format per Sheila Sáez i Amparo González han realitzat una carrera de menys a més i han acabat imposant-se a les campiones d’Espanya Mariá Pérez Piñeiro i Naiara Gómez.

Espanya tanca la seva participació en aquests campionats amb la primera posició total per països amb 108 punts, per davant de la República Txeca i Hongria amb 83 i 80 punts respectivament.

Resultats
 

_DSC0761
P1010492
IMG_5653
_DSC0726
IMG_5811
_DSC0055
Inici de sessió