Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es

 
Després de seguir de ben a prop durant tota la temporada al K2 de Jorge Alonso i Albert Corominas, ens acomiadem del piragüista palentí amb una entrevista on ens explica què ha significat per ell el campionat celebrat a Banyoles.
 
· Hola Jorge, primer felicitar-te per la competició i pel resultat aconseguit. Quines expectatives tenies abans de la competició?
Moltes Gràcies. Era el meu primer Mundial en K2 amb l’Albert Corominas, vam ser tercers a la Copa del Món i segons al Campionat d'Espanya i sabíem que havíem millorat. Per això l'objectiu era intentar ser medallistes!

· Tu estaves acostumat a entrenar a Palència amb en Santiago Guerrero, pots explicar-nos una mica com ha estat entrenar a Banyoles?
Si, jo he entrenat amb Santi durant molts anys i a un gran nivell. Sempre hem treballat molt bé i també ens sentíem molt recolzats per l'entorn, l'entrenador Juan Manuel, així com amics i companys d'entrenament que també van venir a animar-nos durant el Mundial: Pinchín, Zumel, Lira, Cosgaya, Merchán, Perrino, Edu , Oscar, Álvaro i molts altres.
No obstant això, jo no descobriré Banyoles ara, crec que tothom que va venir el passat cap de setmana va poder comprovar que és una zona preciosa.
 

· I el fet d'entrenar amb l’Albert Corominas ...
Des del primer dia ell m'ha contagiat molta il.lusió pel Mundial. La meva arribada al Club per entrenar va ser molt emotiva perquè durant les primeres setmanes vaig comprovar que aquesta il·lusió no era només d’en "Coro" sinó de tot el Club. Des d’en Miquel, que des del primer dia ha estat pendent de com hem evolucionat; en Dani i en Pere sempre atents perquè no ens faltés res; en Sergi entrenant amb nosaltres fins el Mundial tot i que ell ja hagués acabat la temporada; en Caixas fent-nos-ho tot molt més còmode;  l’Enric, en Joan, l’Aleix, la Nica, la Gemma i molts altres que han fet que la motivació per entrenar hagi estat molt més gran. Per tot això moltes gràcies a tots.

· Es podria dir que la vostra embarcació "jugava a casa", ja que coneixíeu la pista i el porteig millor que ningú. Com va influir això en la regata?
Al meu parer el coneixement de la pista no va influir gaire perquè l'estany és un lloc perfecte per palejar, no té trams complicats i els porteigs estaven molt ben muntats, crec que els palistes de fora van poder veure que no tenia grans secrets.
El que si penso que ens ha ajudat és el caliu i l'empenta de la gent. Ha estat increïble!
Durant els minuts abans de la competició ningú deia res i ens vam poder concentrar perfectament, però just després de la sortida va ser memorable i als porteigs, sempre durs, era com si ens "portessin a coll".


· Com va ser la competició?
Durant la competició ens vam sentir bé en línies generals. Tot i que és cert que des de la segona volta, amb sis embarcacions al capdavant, hi havia molta tensió i vam preferir tenir la sang freda de no pujar quan no tocava perquè la carrera va ser una mica boja amb excessius canvis de ritme que van endurir la competició i feien que, de vegades, no anèssim tan còmodes com ens hagués agradat.
A les últimes dues voltes vam intentar tornar al davant i ens hi vam trobem molt bé i amb força, amb l'excepció que hi havia una altra embarcació millor i van aconseguir fer-se amb el Campionat. Enhorabona també a en Walter i en Fiuza perquè van fer una gran regata.

· Esperaves estar competint amb ells per l'or i la plata?
Sabíem que en Walter i en Fiuza estarien molt forts, perquè ja ho havien demostrat en el Campionat d'Espanya.
Era una mica la nostra embarcació de referència pels seus resultats durant el mes d'agost, i perquè en Fiuza era el vigent Campió del Món. Nosaltres havíem entrenat molt, haviem treballat per estar en les millors condicions. El dubte era saber el nombre d'embarcacions que estarien al davant amb opcions i que després, durant la competició es va poder veure que eren sis, cosa que ha caracteritzat a aquest mundial com a molt igualat.

· En el piragüisme és gairebé impossible professionalitzar-se, creus que el vostre resultat tindrà repercussió a nivell d'ajudes o patrocinis privats?
Jo en aquest sentit sóc una mica pessimista. Després del Mundial hi ha uns dies molt bons pel que fa a reconeixements, però després això es refreda i és difícil. Jo ara mateix no tinc cap patrocinador i tant de bo m'equivoqui i l'any que ve en tingui més d'un, però tinc la sensació que no serà fàcil.

· I per últim quins són els teus obtejtius per la temporada que ve?
La veritat és que tinc 33 anys i vaig dia a dia. Nosaltres teníem aquest objectiu enguany, i no hem parlat de què passarà més enllà del Mundial de Banyoles.
Sincerment, tinc moltes ganes d'entrenar, aquest any m'he sentit molt bé, així que caldrà veure com evoluciona tot.
L'any que ve pel que fa a la Marató hi ha l’Europeu a França i el Mundial a Singapur, pot ser maco intentar ser a tots dos!


Un plaer Jorge i gràcies per contribuir amb la teva medalla a que el piragüisme espanyol estigui al més alt nivell!
 

_DSC0761
_DSC0188
_DSC0122
IMG_7838
Brindis
_DSC0383
Inici de sessió