Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es
Brais Canosa i Radka Vodickova, guanyadors del classificatori pel Campionat d’Espanya

30.07.2011

L’última prova del dissabte ha estat la prova classificatòria pel Campionat d’Espanya en categoria elit. Més d’un centenar de triatletes (81 nois i 27 noies) s’han aplegat al pontó de sortida per buscar la seva classificació que seria pels 20 primers nois i noies.

En nois, els primers sortir de l’aigua ha estat un grup de tres format per Guillem Rojas (Sabadell), Roldan (Mataró) i Serrano, que venien perseguits de prop del principal grup de favorits.

Després de les tres voltes a l’estany en què consistia el segment ciclista, un grup de 21 triatletes masculins han arribat a la transició conjuntament. Els àgils a la transició han estat Brais Canosa (Inforhouse Santiago) i Isaac López, que ràpidament s’han destacat dels seus perseguidors i han recorregut les dues voltes al circuit pràcticament junts.

A la última volta, Canosa ha estat més fort i ha creuant la línia de meta en solitari (55’29”) amb més de 20 segons d’avantatge sobre López (55’53). El tercer ha estat el català Xavier Torrades (C.N.Reus Ploms) que ha arribat a només 7 segons de López i s’ha imposat a l’esprint a Alejandro Cañas i Nan Oliveres de l’Olot.

En noies, la txeca Radka Vodickova, la principal favorita per la Copa d’Europa de demà, s’ha imposat amb comoditat en la prova femenina. Ha sortit de l’aigua primera junt amb la Sònia Ruiz. En la prova ciclista, Vodickova i la triatleta Maria Mayalen Noriega han realitzat pràcticament tota el segment de ciclista juntes. Mayalen ha realitzat una transició més ràpida i ha iniciat els 5km de carrera a peu per davant.

No obstant, Vodickova ja a la primera volta ha atrapat a la triatleta del C.N.Mataró. Finalment, Vodickova ha creuat la meta (1’04”04) amb gairebé dos minuts d’avantatge sobre la segona classificada l’Annabel Gracia, del C.N.Reus Ploms (1’05”54). Noriega, a qui els 5km de cursa a peu se li han fet massa llargs i ha acabat tercera (1’06”12).

Dels 107 triatletes, tres han estat atletes del club local, el Club Natació Banyoles. Josep Maria Fontbernat ha estat el primer de sortir de l’aigua, però David Riera ha estat més ràpid i ha acabat com a primer classificat local, per damunt de l’hora i 8 minuts. El tercer atleta del CNB ha estat en David Busquets.

Veure resultats

IMG_7620
IMG_7408

 

 

 

Inici de sessió