Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es
EL CAMPIÓ DEL MÓN, GÓMEZ NOYA, VENCEDOR DE LA PROVA MASCULINA DE LA COPA D’EUROPA DE TRIATLÓ DE BANYOLES

31.07.2011

A les 12.45h s’ha donat el tret de sortida als nois que s’han tirat a l’aigua per tal de cobrir els 1.500 metres del segment de natació. L’eslovac Varga i el campió del món Javier Gómez Noya han sortit junts a la primera volta, amb un gran grup de trialetes que els seguien de prop. El local Castellvell passava per la 39a posició a la primera volta, però s’ha hagut de retirar abans d’acabar la prova de natació per unes molèsties a l’abdominal.

Gómez Noya i Varga han sortits primers de l’aigua i junts han iniciat el tram ciclista amb uns 25” de diferència respecte el gran grup de triatletes. Junts han rodat amb molta compenetració i han sabut caçar els líders al final de la segona volta ciclista.

Les quatre voltes restants han estat molt mogudes amb bastants canvis de ritme i intents de Ricardo Hernández per escapar-se del grup principal. Finalment ho ha aconseguit amb l’italià Luca Facchinetti i el també espanyol Francisco Fernández Cortés, que han arribat primers a la transició.

Els 30 segons d’avantatge de què disposaven no ha estat suficient, ja que al final de la primera volta l’Etiènne Diemunsch i en Gómez Noya ja s’havien col•locat líders. Junts han realitzat la primera volta, però el gallec, amb una demostració de classe, ha augmentat el ritme i el francès no l’ha pogut mantenir.

Finalment, còmode victòria per Gómez Noya 1h45’50”, amb 39 segons d’avantatge respecte el francès. Tercer ha estat el britànic Harris que ha superat a l’espanyol José Miguel Pérez (4t) i al seu compatriota Bishop (5è) en un llarg i ajustat esprint de 200 metres.
Noya ha declarat que ha estat “una carrera complicada i bastant difícil perquè la calor ha passat factura” i a més a més ha hagut de vèncer “un gran corredor” com el francès Diemunsch. La setmana vinent competirà a Londres on tindrà rivals de més entitat com els germans Brownlee.

Diemunsch ha comentat que havia començat la carrera amb nervis ja que “ahir em vaig perdre el briefing de presentació del circuit” però que al segment d’atletisme ha intentat mantenir-se amb l’espanyol, però “un cop en Gómez Noya ha realitzat el canvi de ritme ha estat impossible”.

El tercer al podi, el britànic Aaron Harris, ha confessat que “el meu objectiu no era en Gómez Noya o en Diemunsch, sinó en Bishop perquè volia quedar primer atleta britànic” per tal de poder classificar-se per a la Gran Final de Beijing del setembre. “ Ara anem empatats jo i en Bishop i la decisió final haurà de ser presa per la Federació”.

Veure resultats

IMG_7408
IMG_7620

 

 

 

Inici de sessió