Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es
La Unió Internacional de Triatló (ITU) confirma Banyoles com a seu de la Copa del Món 2012

14/10/2011

Ahir a la tarda la ITU va fer públic el calendari de proves  per l’any 2012. Coincidint amb l’any dels Jocs Olímpics de Londres es celebraran 9 copes del Món repartides en 4 continents. La principal novetat és la incorporació de Banyoles al calendari de Copes del Món 2012, gràcies, en gran part a l’èxit organitzatiu i d’assistència de la Copa d’Europa de Triatló celebrada el 30 de juliol d’aquest any. La ITU ha escollit la capital del Pla de l’Estany com a amfitriona d’una de les Copes del Món prèvia als Jocs Olímpics, el proper 17 de juny de 2012.

Per vuitè any consecutiu, el tret de sortida es donarà a Moololaba on tradicionalment es citen els millors triatletes del ranking per donar inici a la temporada. La segona prova, també un clàssic del calendari, serà Ishigaki al Japó, ciutat anfitriona de les Copes del Món ITU des de 1996. Huatulco, Mèxic enguany celebrarà la seva Copa el Maig en lloc de l’octubre per donar opció als esportistes que encara no s’hagin classificat per la Olimpíada.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha manifestat la seva satisfacció per la notícia. Per Noguer, “després de l’èxit de la Copa d’Europa, la Federació espanyola premia Banyoles. L’elecció com a seu significa un reconeixement a tota l’organització i els voluntaris”. A més, l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat que “tornarà a posar Banyoles com a punt de referència de l’esport amb una nova prova internacional, servirà per promocionar Banyoles però també Catalunya al món. Com en les anteriors proves s’aconseguirà la promoció turística i econòmica de Banyoles”. Noguer també ha desitjat que totes les administracions s’hi bolquin.  

El Director Executiu de la prova Joan Antón Abellan  també ha mostrat content amb la noticia , "Ens omple d'alegria poder acollir aquesta prova ja que és el reconeixement i recompensa per part de la Federació Internacional de Triatló a la feina ben feta i esforç de tota la gent que ha treballat en la Copa d'Europa Premium de Triatló el passat mes de juliol. Per Banyoles és un nou repte, un pas endavant".

Tal i com l’alcalde de Banyoles, el Sr. Miquel Noguer, ha declarat, el proper 17 de juny, ““tornarà a posar Banyoles com a punt de referència de l’esport amb una nova prova internacional, que servirà per promocionar Banyoles, però també Catalunya, al món. Com en les anteriors proves s’aconseguirà la promoció turística i econòmica de Banyoles”.

Històricament, Banyoles ha acollit amb èxit els Jocs Olímpics de Rem 1992, el Campionat del Món de Rem 2004, La Copa del Món de Rem 2009, El Campionat del Món de Piragüisme de Marató 2010 i la Copa d’Europa de Triatló 2011.

Calendari de les Copes del Món de Triatló ITU  2012

24-25 de març:  Mooloolaba, Australia.
22 d’abril: Ishigaki, Japó.
6-7 de maig: Huatulco, Mèxic.
17 de juny: Banyoles, Espanya.
1 de juliol: Guatape, Colòmbia.
8 de juliol: Edmonton, Canadà
15 de juliol: Tiszaujvaros, Hongria
22 de setembre: Tongyeong, Corea del Sur.
7 d’octubre: Cancún, Mèxic.

IMG_7408
IMG_7620

 

 

 

Inici de sessió