Consorci Esportiu
Contacte   |  
ca | es-ES

Museu Darder Espai d'Interpretació de l'Estany

Espai d'interpretació de l'Estany és un equipament museístic de nova generació, amb un discurs museològic actual, centrat en la interrelació constant entre el museu i el territori i amb un component clarament naturalista.

L’Espai Darder situat al soterrani de l’edifici exposa una col·lecció formada per animals i objectes que ens transporta a finals del s. XIX i principis dels s. XX, alhora que ens permet entendre i recrear com eren les ciències naturals i com s’estudiaven en aquell moment. També s’aprofundeix en la tècnica de la taxidèrmia i en la vida de Francesc Darder, fundador del museu.

A l’Espai d’Interpretació de l’Estany l’aigua marca el recorregut de la visita. L’espai que presenta quatre àmbits, segueix el camí de l’aigua des que cau en forma de pluja a l’Alta Garrotxa fins que arriba a l’Estany de Banyoles. Se’ns expliquen les característiques i particularitats de l’aigua, de la vegetació i la fauna, així com del paisatge d’un territori marcat per l’estany i els estanyols.

Museu Darder
Espai d'Interpretació de l'Estany

Plaça dels Estudis, 2 - 17820 Banyoles
Tel. 972 574 467 - Fax 972 571 660
Correu-e: museudarder@ajbanyoles.org
Museu Darder


Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles

Es tracta d'un museu que acull col·leccions paleontològiques i arqueològiques molt interessants trobades a diferents indrets de la comarca: jaciments paleontològics del Terciari final (Terreres de Cornellà del Terri) i del Quaternari inicial (Bòbila Ordis a Porqueres i Pedrera d’Incarcal a Crespià), les coves paleolítiques de Serinyà, el poblat neolític lacustre de la Draga (Banyoles), les coves sepulcrals calcolítiques i de l’edat del bronze de Martís (Esponellà), el poblat ibèric del Mas Castell (Porqueres), la vil·la romana de Vilauba (Camós), els forns romans d’Ermedàs (Cornellà del Terri), la torre medieval d’Espasens (Fontcoberta) i molts altres.

Museu Arqueològic
Comarcal de Banyoles

Placeta de la Font, 11 - 17820 Banyoles
Tel. 972 572 361 - Fax 972 575 961
Correu-e: macb@ajbanyoles.org
Museu Arqueològic

Consorci esportiu

kayak

 

 

 

 

Inicia la sessió